top of page

Odgovor na to vprašanje je vsak dan drugačen. Kakšen dan v družbi prijateljev odpeljem lep rečni odsek, na koncu pa nam je lepo, da se smejemo tudi obrabljenim štosom. Zgodi se večdnevno deževje, na glavo se mi zlivajo še zadnje kaplje, jaz pa nočem zamuditi visoke deževne Krke, saj je vedno drugačna in me vedno zapelje v drugačen svet. Na prvi izlet s kajakom pride skupina ljudi, s katerimi skupaj naredimo prve zavesljaje, prvič v življenju se v kajaku prevrnejo in vzneseno pripovedujejo svoje doživetje in mi je lepo.

Ali pa veslam po morju v velikem sit-on-top kajaku z družino in iščemo na obali kotiček samo za nas. Včasih pa s sinom iščeva še najmanjše možne valove na reki za surfanje, samo zato, da bo nekoč zajahal svoj veliki val. In vedno uživam. Ko gledamo na kajak z vidika športa, je veslanje v kajaku krasna fizična aktivnost. Z veslanjem boste utrdili mišice rok, mišice ramenskega obroča, rotacijske mišice, itd. Kajak pa nas odpelje v poseben svet razmišljanja, saj moramo včasih, ob vožnji zahtevnega odseka vse naše misli in koncentracijo usmeriti v obvladovanje kajaka, včasih pa, ko s kajakom režemo mirno gladino jezera ali morja pa se nam misli zbistrijo in očistijo.

Zaradi vsega tega mi je v kajaku lepo. Naj postane tudi vam. Vzemite si čas in se vsedite v kajak. Pri prvih zavesljajih vam bomo pomagali, kaj kmalu pa se bomo že srečevali na rekah, jezerih in morju.

Pozdrav, Borut

zakaj mi je lepo v kajaku?

utrinki z reke...

bottom of page