top of page

Kajak je tako kot deskanje na snegu, jahanje oceanskih valov in jadranje šport, ki nam vzbudi radostne občutke svobodnega gibanja v naravi. Če hrepeniš po podobno mislečih ljudeh, ki vriskajo v brzicah, uživajo v naravi in se ukvarjajo z atraktivnim športom, se nam pridruži.
Za začetnike tvojih let organiziramo začetne tečaje na Krki. Osnovne veščine boš hitro osvojil(a) , ko pa nam postane na Krki dolgočasno, bomo skupaj odkrivali alpske reke v Sloveniji in okolici.
Kajak lahko za vedno spremeni tvoje življenje. Naučili te bomo obvladovati težave na reki, sam(a) pa boš spoznal(a), da si  po veslanju bolj samozavesten(na) in da so vse majhne in velike težavev tvojem življenju rešljive.
Ko pa boš dopolnil(a) 18 let, boš z znanjem, ki ga boš osvojil(a) pri nas, lahko opravil(a) izpit za učitelja kajaka in imel(a) lepo počitniško delo.  

Če si star(a) 8 let in imaš rad(a) vodo, potem je kajak prava izbira zate. Za začetnike tvojih let organiziramo začetne tečaje kajaka na Krki, ko boš osvojil(a) osnovne zavesljaje in vožnjo po mirni reki, pa te bomo v nadaljevalnem tečaju naučili, kako se ukrotijo brzice.

Ob koncu počitnic boš na izletih spoznal(a), na koliko prelepih rekah se lahko vesla v Sloveniji.

Za naše najmlajše tečajnike uporabljamo posebej prirejene SIT-ON-TOP kajake. Ta oblika kajaka omogoča otroku varno in zabavno učenje osnov kajaka. V treh dneh se otroci spoznajo z opremo in osnovami varnega veslanja. Naučili se bodo osnovna načela obvladovanja kajaka na rekah.

Otrokom v tej starostni skupini so namenjeni sit-on top kajaki za začetno privajanje na kajak, v nadaljevanju pa imajo možnost preizkusiti klasične kajake z odprtino in krovnico. Naučili jih bomo osnov vodenja kajaka po mirni in tekoči reki, varnega izhoda iz prevrnjenega kajaka, pravilne uporabe in vzdrževanja kajakaške opreme ter samostojne izbire plovne poti na preprostih rečnih odsekih.
Za največje kajakaške navdušence pa bomo organizirali tudi enodnevne izlete na otroškemu znanju primerne rečne odseke na drugih rekah.

otroci od 8 do 12 let

otroci od 12 do 16 let

mladostniki

bottom of page