top of page

Izlet, ki vas navduši za kajak. Naš osnovni izlet, ki ga priporočamo začetnikom brez predhodnega znanja, za vse starostne skupine, za večje zaključene družbe in za šolske izlete.

Izlet začnemo v vasi Lese, končamo pa ga po zadnjem jezu v Zagradcu. Spust je dolg približno 4,5 kilometra in traja približno 90 minut. Vmes se naučimo osnov vodenja kajaka in s pomočjo vodnikov prevozimo 6 lehnjakovih pragov. Na koncu nas čakajo hladna osvežilna pijača, naše obleke in prevoz na začetek našega druženja.

Krka je naša domača reka in izlete po njej vodimo že od vsega začetka, torej od leta 1991. So naša glavna dejavnost. Zaradi nezahtevnih brzic in številnih manjših naravnih jezov – lehnjakovih pragov pomeni Krka zajamčen užitek za vse, ki boste prvič sedli v kajak, zaradi svoje drugačnosti pa je zelo privlačna tudi za izkušene kajakaše.

Za vaš užitek in varnost vam pred spustom predstavimo in skupaj z vami povadimo osnove obvladovanja kajaka, nato pa se skupaj prepustimo užitkom potovanja po reki. Zeblo vas ne bo, oblečeni boste v neoprenske obleke, varovali pa vas bodo izkušeni in usposobljeni vodniki, rešilni jopiči in čelade. Na Krki vam lahko ponudimo dva različna kajakaška izleta: 

osnovni spust lese-zagradec

Izlet, primeren za vse, ki ste že kdaj veslali v kajaku, in tiste, ki ste vajeni nekoliko stisniti zobe.Izlet se prav tako začne v Lesah, končamo pa ga pod vasjo Šmihel. V okoli treh urah preveslamo najlepši in najatraktivnejši del zgornjega toka reke Krke. Od krajšega izleta se razlikuje po bolj razgibanem spodnjem delu, kjer udeleženci samostojno preveslajo daljše odseke povezanih brzic. Daljši spust je dolg 9 kilometrov, prevozimo 9 lehnjakovih pragov in večje število manjših pragov ter brzic. Prirejamo ga za posameznike in manjše zaključene skupine do 15 oseb.

poldnevni spust lese-šmihel

reka krka

bottom of page